Noodverlichting

Noodverlichting

Noodverlichting aanleg en controle

Het is belangrijk dat uw gasten, medewerkers en bezoekers veilig het gebouw kunnen verlaten in een noodsituatie. Elk gebouw en elke bedrijfssituatie is anders. Zorg daarom voor goed gecontroleerde en geplaatste noodverlichting. Noodverlichting zorgt voor veiligheid, daarom is het wettelijk verplicht om een noodverlichtingsinstallatie in het bedrijf te hebben.

Wettelijke voorschriften

Het aanleggen en controleren van noodverlichting bestaat uit meer dan het bevestigen van een bordje boven een vluchtdeur. Wettelijke voorschriften, bouweisen en technische mogelijkheden maken het aanleggen, onderhouden en controleren van noodverlichting tot een specialisme. Dit is een specialisme dat de opgeleide elektromonteurs van Willemse Elektrotechniek als geen ander kennen.

Het noodverlichtingsplan

Met een noodverlichtingsplan brengt u de risico’s van uw gebouw in kaart. Vervolgens brengt u de verschillende uitgangen in beeld. Het noodverlichtingsplan geeft dus aan waar actie moet worden ondernomen. U kunt de risico’s verkleinen met antipaniekverlichting. Met vluchtwegverlichting leidt u alle aanwezigen naar de uitgangen en daarmee naar veiligheid.

Controleren van noodverlichting

Het is belangrijk om de noodverlichtingsinstallatie periodiek te laten controleren. Hier zijn een aantal regels aan verbonden:
– U bent wettelijk verplicht uw noodverlichting minimaal 1 keer per jaar te laten controleren.
– Wanneer de noodverlichting niet in orde is, krijgt u een boete of wordt er geen vergunning afgegeven.
– Bij calamiteiten wordt achteraf onderzocht of u aan uw zorgplicht heeft voldaan.

Noodverlichtingsspecialist

Willemse Elektrotechniek is aangesloten bij De Noodverlichtingsspecialist. Start vandaag nog met een noodverlichtingsplan of met de verplichte controle van uw noodverlichting. Maak een afspraak voor advies of uitvoering.

 

023 573 9278
info@willemseelektrotechniek.nl