Smart homes

Smart homes

Smart homes met KNX-technologie

Huisautomatisering met KNX-technologie wordt in steeds meer huizen en bedrijven toegepast. Deze technologie zorgt voor meer comfort in huis, draagt bij aan duurzaamheid en helpt ons om langer zelfstandig te blijven wonen. Er is veel mogelijk met KNX-technologie en wij zijn in smart homes gespecialiseerd.

Smart homes voor comfort en duurzaamheid?

Met KNX-huisautomatisering kunt u het comfort in huis eenvoudig vergroten. In principe kunt u al uw installaties en apparaten bedienen met een bedieningspaneel of smartphone. Er zijn ontzettend veel keuzes te maken voor het automatiseren van uw woning. We noemen er enkele.

  • Als u het huis verlaat, dan kunt u met 1 druk op de knop al uw verlichting uitdoen, het koffiezetapparaat uitzetten, de verwarming lager zetten en het alarm aandoen. Zo kunt u niets vergeten als u het huis verlaat en kunt u met een gerust hart weg. U bespaart hierdoor ook nog op de energierekening.
  • Zodra de zon begint te schijnen zakt de zonwering automatisch en als het donker wordt, gaan de ledlampen aan en uw gordijnen dicht.
  • Als u op weg naar huis bent, dan kunt u alvast de verwarming hoger zetten, zodat u in een aangenaam verwarmd huis thuiskomt.
  • Als u beveiligingscamera’s heeft geïnstalleerd, dan kunt u bij een inbraakmelding live, vanaf uw smartphone, de camera’s bekijken en bedienen. Zo kunt u zien of de melding terecht is.

Smart homes voor levensloopbestendig wonen

Met behulp van huisautomatisering kunt u langer blijven wonen in het huis dat u ooit heeft gekozen als uw thuis. Zo krijgt u een vertrouwde plek waar elektrotechnische hulpmiddelen u dienen.

  • Als u uit bed stapt om naar het toilet te gaan, dan licht er een pad op dat u naar de badkamer leidt. Zo wordt uw partner niet wakker van het licht en hoeft u niet te zoeken naar een lichtschakelaar.
  • In geval van nood kunt u direct uw omgeving waarschuwen met behulp van een alarmknop
  • Met bewegingsmelders in huis weten uw naasten dat u lekker uw leven leidt. Zo hoeven zij zich geen zorgen te maken.

U ziet dat er veel mogelijkheden zij, u kunt het zo gek niet bedenken of we kunnen het voor u automatiseren. De keuze is aan u. Onze specialisten nemen alle mogelijkheden met u door tijdens een vrijblijvend gesprek.

Neem een kijkje op uwslimmehuis.nl

Uiteraard kunt u een afspraak maken om de mogelijkheden door te nemen.

023 573 9278
info@willemseelektrotechniek.nl